Ця сексуальна біла сукня Мерилін Монро стала знаковою в історії світового кінематографа, але для самої кінодіви стала фатальною, так як призвела до осуду і розлучення з чоловіком.

Творцем легендарної білої сукні Монро став знаменитий дизайнер костюмів Вільям Травілла. Він наряджав актрису у 8 фільмах. Вони дружили протягом багатьох років. Пізніше він стверджував, що був у цей період її коханцем.

Збереглися рядки, написані актрисою:

"Дорогий Білле, будь ласка, вдягай мене завжди. Я люблю тебе. Мерилін".

Вільям Травілла і Мерилін Монро

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

А автором найбільш відомих знімків став близький друг і практично особистий фотограф Мерилін Сем Шоу. Актриса любила проводити час з його родиною – дружиною Енні і трьома дітьми. Сем вважав Мерилін найгарнішою та найталановитішою фотомоделлю і працював з нею з величезним задоволенням.

Сем Шоу і Мерилін Монро в студії 20th Century Fox

Все почалося із звичайної комедії, фільму "Сверблячка сьомого року" кіностудії 20th Century Fox, крім фотографій Монро з сукнею, що гарно роздувається, нічим особливим в історії кінематографа він не виділився. Фільм отримав "Золотий глобус", але за чоловічу роль.

У цьому фільмі Монро грає легковажну модель, яка намагається спокусити свого сусіда-книговидавця, одруженого вже 7 років. Дивно, але за сценарієм їй це не вдається, і вірний чоловік залишається в сім'ї.

В знаменитій сцені головні герої гуляють вночі Нью-Йорком. На розі 52-ї вулиці і Лексінгтон-авеню дівчина, чуючи наближення підземного потягу, встає на решітку і говорить "О-О-О, ти відчуваєш вітер з метро?". Поїзд проходить, теплий вітер піднімає сукню, оголюючи ноги.

Незважаючи на шикарні фотокадри, самі зйомки епізоду були настільки невдалими, що в подальшому матеріал навіть повністю перекроїли. Незважаючи на пізню годину, кінокамери і знамениті актори залучили безліч роззяв. За різними даними, їх тоді зібралося від двох до п'яти тисяч. Величезний натовп свистів і кричав, заважаючи зйомкам.

Мерилін, яка на той момент перебувала в депресії через невдалий шлюб з бейсболістом Джо Ді Маджо, почала плутатися і забувати слова своєї репліки. Кожен новий дубль зустрічався реготом і свистом. У результаті зйомки було вирішено перенести в павільйон, однак і там сцена вдалася акторам тільки на 40-й спробі.

Саме Сем Шоу придумав родзинку з сукнею для цього епізоду. Ідея прийшла йому в голову ще за кілька років до зйомок. У парку розваг на Коні-Айленді він побачив, як жінки, виходячи з машини біля решітки підземки, притримують сукні.

Після зриву зйомок Сем наполіг на тому, щоб провести фотосесію. Знімати актрису кинулися багато фотографів, але саме Шоу зробив ті самі знамениті кадри, які потім увійшли в золотий фонд світового фотомистецтва.

Для пуританського кінематографа тих часів сцена, в якій з-під сукні виглядає нижня білизна героїні, вважалася досить відвертою.

Багато хто засуджував кіноактрису за зайву відвертість. Хоча знімки, розтиражовані газетами і журналами, отримали неймовірну популярність. Незабаром і без того крихкий другий шлюб Мерилін не витримав цього випробування.

Нагадаємо, історію створення "оголеної" сукні Мерлін Монро.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у мережу злили документальні фото легендарного Рене Буррі, який закарбував пульс життя.

Також "Знай.uа" писав, світу показали легендарні фото фильма "У джазі тільки дівчата".