Незважаючи на те, що розкопки стародавнього некрополя на Тасосі, острові в північній частині Егейського моря, де виявили останки і кістки 57 осіб, в тому числі чоловіки з ідеально круглою діркою в грудях проходили ще 2002 року, американські вчені опублікували дані досліджень зовсім недавно.

Так американські антропологи проаналізували скелет чоловіка, загиблого близько двох тисяч років тому, і з'ясували, що він був убитий катом, який встромив у його груди спис з величезною силою. Передає Хвиля.

Як показав анатомічний аналіз, це був високий і м'язистий чоловік, який загинув у віці 50 років. На думку дослідників, він займався спортом. Однак у нього були також виявлені ознаки запалення суглобів, характерні для остеоартриту і спондилоартриту.

Мабуть, ця людина також провів достатньо часу, плаваючи і бігаючи або навіть працюючи над завданнями, пов'язаними з військово-морським флотом, стверджують дослідники.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Результати дослідження показали, що стародавнє спис, відоме як стиракс, не було кинуто з відстані, оскільки з-за параболічної траєкторії залишені отвори не були круглими. Характер поранення вказував на те, що людина також залишався нерухомою під час удару, тобто, швидше за все, він був зв'язаний.

Ймовірно, чоловік, був нерухомий - стояв біля стіни, або стояв на колінах, зв'язавши руки за спиною, або лежав на спині на землі - до того, як стиракс врізався в його груди.

Сила удару перевищувала 2200 ньютонів, і смерть від зупинки серця настала протягом однієї хвилини. Поганий стан зубів свідчиВ про те, що чоловік тривалий час перебував в ув'язненні.

Нагадаємо, археологи виявили незвичайну гробницю.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені з'ясували, що мегалітичні склепи служили сімейними гробницями для жителів Європи.

Також "Знай.uа" писав, вчені відтворили зігріваючий напійдревньої цивілізації.