Коли дивишся на такі речі в черговий раз можна переконатися, що "раніше було краще", так - раніше робили якісніше і краще. Археологи знайшли стародавню гробницю з новим інтер'єром і відразу ж взялися за її вивчення. Фахівці здивувалися, коли побачили стан настінних зображень.

Про це стало відомо завдяки повідомленням європейських наукових видань.

В некрополі Мемфіса у Саккара, на південь від Каїра сталося це чудове відкриття. І буквально днями археологи показали весь свій фронт робіт. Вчені вважають, що гробниця належала вельможі Хуві, якого поховали неподалік від Джедкара Ісесі, одного з П'ятої династії фараонів.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Близьке розташування поховань укупі з зображеннями на стінах натякають на зв'язок Хуві з фараоном. Крім дивовижно збережених фресок у гробниці знайшли мумію самого Хуві і його канопи — посудини, в які поміщали внутрішні органи померлого.

Варто нагадати, що геофізик з Гарвардського університету Роджер Фу і його колеги розповіли про цікаві особливості стародавніх скульптур. Як запевняють дослідники, люди, які 2000 років тому мешкали на березі Тихого океану, на території сучасної Гватемали, спорудили масивні скульптури людських фігур з намагніченими лобами, щоками і пупками. Про це повідомляє Nake Science.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канадські дослідники з університету Альберта вивчили останки жінки, яка більше 4000 років тому жила в Стародавньому Єгипті, в результаті чого зробили несподіване відкриття. Про це пише Science Alert. Останки знайшли в Мендесі, який колись був столицею Стародавнього Єгипту. Жінка жила в період з 2181 року до 2055 року до нашої ери. Вона померла у віці старше 50 років. Вчені вважають, що майстриня користувалася особливою повагою: її поховали в дерев'яній труні разом з алебастровими посудинами, бронзовий дзеркалом, косметикою та сусальним золотом.

Нагадаємо, задовго до фараонів і пірамід: виявлено одне з найдавніших міст у світі.

Як повідомляв Знай.иа археологи виявили незвичайну гробницю: прикрашена рідкісними настінними розписами.

Також Знай.uа писав, 4500 років тому: вчені відтворили зовнішній вигляд першого друга людини.