Історичні хроніки XIX століття часто повідомляють про знахідки в різних куточках земної кулі скелетів людей аномально високого зросту.

На цей раз все почалося в 1895 році, коли в околицях Сан-Дієго у природній печері мисливці натрапили на мумію неймовірно величезного зросту. Це був індіанець. Як повідомили пізніше вчені, останки опинилися 2 метри зростом 54 сантиметри, а за життя цей чоловік мав зріст 2 метри 74 сантиметри!

Для довідки, найвищий чоловік у світі — 35-річний фермер з Туреччини Султан Кесен. Його зріст — 251 сантиметри. Вражаючий ріст — результат пухлини гіпофіза. Через це захворювання його організм виробляє занадто багато гормону росту.

Але залишилося невідомим, зріст індіанця був подібної аномалією або ж це було нормою в його племені.

Цікаво те, що мумія не пішла в приватну колекцію, а потрапила до вчених в Смітсонівський музей. Дослідники вивчили мумію і визнали її справжньою! Група вчених проводила дослідження велетня не приховувала своїх імен і Смітсонівський музей не приховував аномальну знахідку, а навпаки провів виставку де показав громадськості цю мумію, а експерти, які вивчали її провели прес-конференцію.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Більш того, справжність цієї мумії була підтверджена главою американського Бюро етнології професором Джорджем Макгі і головним анатомом Смітсонівського університету професором Лукасом.

Але через деякий час стали відбуватися справді дивні речі. Мумія раптом зникла із загальнодоступних для відвідувань залів музею, а коли громадськість стала задавати питання про причини зникнення артефакту, вчені спочатку відмовчувалися, а потім коротко повідомили, що мовляв мумія була підроблена, на одній нозі кістка виявилася новіший ніж вся інша мумія, та й взагалі вибачте, біс поплутав не помітили ми цього при первинному дослідженні, та й взагалі волосся у неї були не справжні і шкіра не шкіра, а якийсь волокнистий штучний матеріал.

Подив товариства не було меж. Адже мумію вивчали довгі місяці кращі вчені, які самі підтвердили його справжність, а тепер раптом виходить не помітили грубу підробку?!

Народ зажадав пред'явити мумію громадськості та провести незалежну експертизу, але в Смітсонівському музеї цей галас швидко припинили повідомивши, що мумія знищена так як не представляє наукового інтересу, а раз немає тіла, немає й справи.

Нагадаємо, археологи, що проводили розкопки біля єгипетського міста Кресний натрапили на незвичайне поховання – "антропоїдний" саркофаг, побудований у період так званого Нового Царства ‒ пізньої епохи Стародавнього Єгипту.

Як повідомляв портал "Знай.uа", археологи натрапили на страшну могилу вагітної жінки.

Також "Знай.uа" писав, виявлені останки стародавнього предка людини з 18 щупальцями.