В західній Африці в горах Сьєрра-Леоне дослідник на ім'я Анджело Пітоні зробив унікальне відкриття: на висоті 1500 метрів він помітив гігантську людську голову, висічений з каменю явно не природою.

Скельний профіль нагадує жінку в головному уборі, який можна побачити в сусідньому селі Dongol Lüüra, якщо дивитися на гору під певним кутом. Виступаючі боку гори спрямовані в бік кордонів Малі та Сенегалу.

Фахівець спершу вирішив, що побачене – це лише ілюзія, яка виникла в результаті особливого заломлення світла, тіні і його положення щодо скелі. Чоловік був сповнений оптимізму, тому вирішив спростувати свої домисли.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Варто відзначити, що Анджело Пітоні вже робив вагомі відкриття. Наприклад, в 1990 році в деякій африканській алмазній шахті він знайшов камінь, який недооцінював до певного моменту. Тільки коли знахідку оглянули фахівці, учений зрозумів, що знайшов коштовність – камінь з чистого кисню.

Будучи впевненим у своїх силах, Пітомі піднявся на гори – на висоту півтора кілометра. На жаль, результат дослідження невідомий: чоловік не встиг передати секрети перед смертю. Є знахідка скульптурою віком 12 тисяч років, належить з'ясувати іншим експертам.

Якщо так. Тоді виникає питання: хто був в змозі зробити такий великий кам'яний монумент 10000 — 12000 років тому, коли, згідно з даними офіційної науки ще не існувало яких-небудь розвинених цивілізацій.

До речі, біля підніжжя статуї знаходяться мережу печер c муміями охоронюваних і шанованих місцевими жителями. Так що там нас можу очікувати нові несподівані відкриття, так як експерти, що вивчили зображення, прийшли до висновку, що це обличче безумовно не європейського, але й не африканського типу. Воно може відноситися або до південноамериканського, або до азіатських культур.

Нагадаємо, це найцікавіші острова України, які варто відвідати кожному, хто любить свою країну. Українські острови - це мікросвіт чудових природних і культурних особливостей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені з'ясували, що мегалітичні склепи служили сімейними гробницями для жителів Європи.

Також "Знай.uа" писав, вченим вдалося розшифрувати геном стародавніх єгиптян. В картину, створену істориками і археологами, сьогодні додають свої фрагменти і генетики.