В муміях єгиптян, померлих у часи ХХІ династії, дослідники виявили сліди наркотичних речовин: кокаїну, тютюну і гашишу. Ці наркотики отримують з рослин, які в дикому вигляді ростуть тільки на території Американського континенту.

Невже в доісторичний час єгиптяни контактували з індіанцями?

Відомо, що відкриття Нового Світу стався в 1492 році, саме тоді в Європі з'явилися картопля, тютюн та інші рослини. У різних скандинавських народів є свої версії щодо цієї події. Так, нібито вперше американський континент відкрили вікінги.

Знайдені мумії належали не тільки представникам єгипетської знаті, але і звичайним людям. Виходить, що задовго до відкриття Колумбом Америки жителі Єгипту застосовували кокаїн і тютюн.

Швидше за все вони використовувалися в якості знеболюючих засобів, адже стародавні єгиптяни були відмінними фармацевтами свого часу. Вони застосовували безліч різних препаратів рослинного та мінерального походження для лікування хвороб та полегшення симптомів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Імовірно тютюн застосовували при муміфікації і обкурюванні приміщень, так як він володіє дезінфікуючими властивостями.

Легенда про співпрацю єгиптян з індіанцями офіційно поки нічим не підтверджена. За словами вчених, нікотин був виявлений також в тілах людей, які проживають тисячі років тому на території сучасної Європи.

І якщо присутність тютюну і гашишу з великою натяжкою вдається пояснити тим, що схожі речовини можна добути і рослин Старого Світу, то питання з кокаїном, залишається відкритим. Цілком можливо, що єгиптяни вживали беладону. Ця рослина містить ті ж алкалоїди, що і кока.

Цілком можливо, що незабаром вченим вдасться розкрити нові факти, що підтверджують зв'язок єгипетської та індійської культур. Але і тієї частині, що вже виявлена, цілком достатньо для того, щоб переосмислити історію Стародавнього світу.

Нагадаємо, вчені розкрили секрет давніх єгиптянок. Канадські дослідники з університету Альберта вивчили останки жінки, яка більше 4000 років тому жила в Стародавньому Єгипті, в результаті чого зробили несподіване відкриття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", археологи натрапили на страшну могилу вагітної жінки.

Також "Знай.uа" писав, група археологів з Єгипту та Італії під час розкопок на півдні Єгипту близько міста Асуан виявила давню гробницу.