На плівці архівної кінохроніки вдалося виявити весільні традиції гуцулів. Так, черговий унікальний відеозапис про життя і побут закарпатців початку ХХ століття опублікували учасники спільноти "1939.in.ua" в соцмережі Facebook.

На відео помітно, що гуцули вміли святкувати весілля з танцями, музикою і піснями, також були одягнені у святкове вбрання. Тобі наш дорогий читач пощастило, ти можеш подивитися фрагменти хроніки.

Закарпатське весілля, з чехословацької кінохроніки, 1930

Geplaatst door 1939.in.ua op Donderdag 28 september 2017

Варто нагадати, що Західна Україна славиться не тільки чистим повітрям, красивими пейзажами і нескінченними лісами, але і містичними істотами, які за давніми легендами населяють цей край. З усіх містичних загадок Карпат, найпопулярнішим є — Чугайстр.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Його ще називають нічником або лісовою людиною. Містична істота, яка гуляє лісом, а найвідважніших запрошує до танцю. Карпатські вівчарі і лісники поважають чугайстра, завжди залишають йому їжу, а він, вдячливо захищає їх.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що організація з безпеки і співробітництва в Європі повідомила міністру закордонних справ Угорщини Петеру Сійярто про направлення наглядової місії з 12 людей в Закарпатську область України. ОБСЄ встановила постійну присутність в Ужгороді, Сійярто заявив, пише прес-служба правлячої партії "Фідес". На сайті уряду Угорщини поки не повідомляється про введення спостережної місії ОБСЄ.

Сійярто повідомив, що неодноразово консультувався з ОБСЄ і просив, щоб спостерігачі організації були присутні не тільки на сході України, але і в західній частині Закарпаття, так щоб "угорська спільнота на Закарпатті не піддавалася нападам".

Нагадаємо, Руслана розповіла, де навчилася так "кугикати".

Як повідомляв Знай.uа весільні вбрання в різних країнах світу: фото.

Також Знай.uа писав, як поляки рекламували "свою туристичну" Галичину: фото.