Археологи зробили вражаючу знахідку. Вони виявили останки найдавніших черепах, які жили на Землі 130 мільйонів років тому.

Слонова черепаха

Слонова черепаха

Павло Скучас, доцент Санкт-Петербурзького державного університету повідомив:

"Рештки тварини були виявлені в містечку Теете в неподалік від річки Вілюй Сунтарском районі Якути. Це найбільш північна знахідка неморських черепах з усіх, які вдалося знайти. Це неймовірно важлива подія, яка допоможе реконструювати клімат. Вчені зможуть встановити, які умови були в той час на території сучасної Якутії. Знахідки свідчать про те, що клімат був помірним".

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Черепаха

Вчений розповів, що стародавні черепахи цього виду жили в одному з прісноводних озер. Їх родичі жили на нашій планеті в середині юрського періоду близько 165 мільйонів років тому. В південних районах вони вимерли приблизно через 30 мільйонів років.

Галапагоські черепахи

Павло Скучас також повідомив, що під час експедиції в Якутію археологам вдалося виявити і кості ящурів загону хористодерів класу завропсидів – далеких родичів крокодилів. До класу завропсидів відносяться традиційні класи рептилій, включаючи динозаврів, а також птахів, які походять від динозаврів або примітивних архозаврів.

Хористодери

Дослідник зазначив:

"Знахідка цікава тим, що хористодери могли жити в більш прохолодному кліматі, чого не можна сказати про крокодилів. Виявлення останків древніх черепах і ящерів в одній місцевості говорить про те, що в той час тут було не дуже жарко і не дуже холодно".

Галапагоські черепахи

"Знай.uа" писав, на території Галапагоських островів вдалося знайти гігантську черепаху виду Chelonoidis Phantasticus. Цей вид протягом ста років вважався вимерлим.

Як повідомлялося, на берег викинуло велетенську мертву черепаху, такого світ ще не бачив. Загибла істота відноситься до рідкісного виду шкірястих черепах і є найбільшою у світі.

Нагадаємо, показали унікальну черепашку-альбіноса, її крихітне сердечко знаходиться зовні, на черевній частині панцира. Биття одного з найважливіших органів видно через отвір в тілі рептилії.