Історія цього району нерозривно пов'язана з виникненням Києва. Головними вулицями тут вважаються Михайла Грушевського, Івана Мазепи, Михайла Бойчука і бульвар Лесі Українки.

Печерський район дуже насичений культурними установами: Український дім, Палац дітей та юнацтва, Центр культури, освіти та відпочинку Збройних сил України, дев'ять державних музеїв, бібліотеки, палаци і будинки культури, театри і кінотеатри, Центральний парк культури і відпочинку, Національна філармонія, Міжнародний центр культури і мистецтв, дитяча картинна галерея і дитячі музичні школи. На території Печерська знаходиться Центральний ботанічний сад, де знаходиться знаменитий відділ бузку.

Пропонуємо подивитися фото київського району Печерськ, зроблені 1996 року. Їх опублікували в фотоальбомі видавництва "Мистецтво".

Ескімо-бар

Магазин господарських товарів Киянка, вул. Мечникова, 9. Його, на жаль, вже немає, але багато киян пам'ятають. 1996 рік.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Відкритий плавальний басейн на стадіоні Динамо

Головний вхід на стадіон Динамо

Один з колишніх особняків старих Липок - так званий шоколадний будиночок. 1901. Вул. Шовковична, 17/2.

Ця двоповерхова будівля, побудована у 80-ті роки 19 століття в стилі венеціанського ренесансу для київського купця першої гільдії Семена Семеновича Могильовцева. Переважання коричневого кольору дало особняку назву "Шоколадний будиночок".

В таверні Печера. Вул. Панаса Мирного, 7/12

Сьогодні за цією адресою таверни не знайдеш, проте заклад з такою ж назвою існує на перетині вулиць Туровська/ 5 і Юрковська/ 40.

Український транспортний університет, колишня Києво-Печерська 5 гімназія

Пам'ятник засновникам Києва

Кінотеатр Зоряний

Національний художній музей

Церква-ротонда св. Миколая. Парк Аскольдова могила

Міжнародний центр культури і мистецтв, колишній Інститут шляхетних дівиць

Панорама Києво-Печерського державного історико-культурного заповідника

Бульвар Лесі українки - кругла башта № 2 Васильківського укріплення Нової Печерської фортеці

В бібліотеці ім. Кудрі і. по вул. Кутузова, 14

Бульвар Лесі українки - будинки-башти Старонаводницкого житлового масиву

Будинок меблів

Печерський Торговий центр

Нагадаємо, як жили наші прабабусі та прадідусі 100 років тому.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 30 років тому в Черкасах талановитий житель міста Володимир Брикля зробив неймовірні знімки українців у вишиванках.

Також "Знай.uа" писав, як одягалися волиняночки у XX столітті.