Кожен його виступ, кожен концерт - це зустріч з українською піснею, яка залишає глибокий слід у серцях.

Василь Іванович Зінкевич - український естрадний співак, народний артист України з 1986 року, лауреат Шевченківської премії, Герой України, почесний громадянин Луцька. Чимало пісень у його виконанні увійшли в золотий фонд української музики XX століття.

За спогадами матері, Ганни Прокопівни, від батька Василю передалися здібності та любов до мистецтва. Батько Іван Харитонович добре співав, був регентом церковного хору.

Василь Зінкевич різнобічно обдарована людина. Він - вокаліст, хореограф, художник, автор костюмів "Смерічки" і "Світязь", дослідник, захоплюється етнографією і фольклором.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Пісні, які співає Василь Зінкевич, про долю України, про матір, про рідну землю, про кохану, пісні, в яких радісне і сумне, світле і задушевне, ніжне, піднесене і прекрасне.

Сам Василь Зінкевич згадував, що як співак він народився в новорічну ніч 1969 році, коли на Чернівецькому телебаченні в новорічній програмі прозвучала запис пісні Левка Дутковського "Сніжинки падають" в його виконанні.

А через три роки саме Василь Зінкевич, Володимир Івасюк та Назарій Яремчук, який прийшов до "Смерічки" в 1969 році, заспівали на весь Союз у фіналі "Пісні року" безсмертну "Червону руту", голосно заявивши про існування нової, самобутньої української естради.

Пропонуємо згадати знамениту пісню "Я піду в далекі гори" у виконанні Василя Зінкевича:

Варто відзначити, "Я піду в далекі гори" написав Володимир Івасюк. У різний час пісню виконували Василь Зінкевич, Володимир Івасюк, Віктор Павлік, Плач Єремії, Русичі, Марія Яремчук, Квітка Цісик.

Нагадаємо, неймовірні факти з життя легендарної співачки Квітки Цісик.

Як повідомляв портал "Знай.uа", спливли страшні подробиці життя і смерті улюбленця Ротару. Рівно сорок років тому 4 квітня 1979 року у Львові зник відомий композитор, автор безсмертного хіта "Червона Рута" Володимир Івасюк.

Також "Знай.uа" писав, неймовірну історію польського художника-шпигуна в Україні Яна Генріка Юзевского. Постать Яна Генріка Юзевского мало відома в Україні, хоча народився він у Києві і віддано працював на справу польсько-українського порозуміння.