Перша помада у тюбику з'явилася в Америці ще в 1915-му році. І в тому ж році в Канзасі її намагалися заборонити жінкам до 44 років, щоб не створювали про себе помилкового враження у чоловіків. Помада пережила чимало гонінь і вже в 1950-х роках стала найбільш продаваним видом косметики.

Сьогодні ми розповімо, як з'явилася перша стійка губна помада.

Варто відзначити, що в Америці в 1930-х роках почався бум розвитку косметичного бізнесу. Між лідерами галузі була жорстка конкуренція: хто швидше придумає щось нове. Справжніми новаторами в цій сфері була компанія Max Factor.

Макс Фактор, засновник косметичної компанії Max Factor, демонструє техніку нанесення помади — з акторкою німого кіно Медж Белламі. Близько 1930 року, США

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Незабаром місце батька Макса Фактора, який і заснував компанію, зайняв його син Френк. Він був прекрасний хімік, який взяв ім'я Макс Фактор-молодший, і з честю продовжив справу свого славного батька.

За роки існування МАХ FАCTOR & Со перетворилася в косметичну імперію, продукції якої досі віддають перевагу мільйони жінок у всьому світі.

Саме Френк винайшов особливу машинку для поцілунків, яка послужила на благо компанії. Так Макс Фактор-молодший перейнявся створенням стійкої помади. Нові склади потрібно було якось тестувати.

Спочатку компанія стала набирати добровольців: співробітниці фабрик Max Factor запрошували на роботу закохані пари, які і цілувалися на благо компанії.

А пізніше підприємець сконструював спеціальний пристрій для поцілунків: дві пластини, що імітують губи. За допомогою ручки їх притискали один до одного з різним тиском. Між пластинами поміщали серветку, відбитками на якою і судили про ступені стійкості продукту.

Завдяки тестам машинки 1940-му в компанії з'явилася революційна помада. Так Макс Фактор-молодший створив першу стійку помаду "Tru Color Lipstick".

На цьому підприємець і винахідник природно не зупинився. Компанія дивувала споживачів кожен рік.

Наприклад, у 1946 році він запатентував рецепт нового макіяжу для телебачення, роботу над яким розпочав його батько. Сини Фактор створили змивати грим для зйомок у воді, водостійку туш у тубі, щіточку для розчісування брів, пензлик для нанесення пудри і губної помади, а також матеріал "body-paint" — для живопису по тілу.

У 1948 році Макс Фактор-молодший розробив тональний крем для обличчя в тюбику "PanStik makeup". Він запропонував використовувати накладні вії, рідку підводку для очей, подушечки для видалення макіяжу, розширив асортимент тіней.

Макс Фактор рекомендував акцентувати увагу на очах, а губи радив фарбувати світлою помадою.

Нагадаємо, якою косметикою користувалися дами століття тому.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цими магічними секретами краси Клеопатри користуються і в наші дні.

Також "Знай.uа" писав, жорстокі звичаї вікторіанської епохи, яких дотримувалася кожна красуня.