Вчені, що проводили дослідження в підводній печері Hoyo Negro, яка знаходиться на півострові Юкатан в Мексиці, виявили останки найбільшого ведмедя, який коли-небудь ходив по Землі. Як заявляють фахівці, це був справжній монстр, який міг з легкістю розірвати на дрібні клапті свою жертву. Про це повідомляє Science Alert.

Експерти з США і Мексики досліджуючи колекцію кісток, зібраних за останні 12 років були найбільш вражені гігантськими залишками страшного ведмедя і вовка, які були зібрані кілька років тому, але раніше були ідентифіковані помилково.

Довгий час вчені припускали, що ведмідь-арктотерій виду Arctotherium wingei і вовк Protocyon troglodytes жили тільки на материку, на відстані понад 2000 кілометрів. Обидва цих види були далекі від того, що вчені вважали домівками тварин.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

"Всі попередні дані про цей вид ведмедя були тільки з кількох населених пунктів Південної Америки, це були фрагментовані останки. Таким чином, ми перейшли від того, що не було жодного такого ведмедя за межами Південної Америки, до того, щоб тепер мати його прекрасно збережені рештки з Юкатана в Мексиці", - сказав в інтерв'ю провідний автор дослідження, палеонтолог з Державного університету Східного Теннессі Блейн Шуберт.

Під час однієї з численних міграцій між Північною і Південною Америкою, ці два хижака, можливо, виявилися і залишилися жити в цьому регіоні. Згідно з іншою гіпотезою, пройшовши весь шлях на південь, ці істоти знову рушили на північ, під час або після останнього зледеніння, в період між 35 000-12 000 років тому.

Певно, цей вид використовував печери в якості притулку. Це не означає, що ведмеді викопали печери, але, ймовірно, використовували ті, які викопані іншими ссавцями.

"Їх присутність в печері поряд з різноманітним скупченням лінивців свідчить про більш складну історію цих істот в Середній Америці. Ми вважаємо, що ландшафтні та екологічні зміни, викликані останніми плейстоценовым заледенінням, підтримали обмін видами між континентами", - пишуть автори роботи.

Нагадаємо, американські вчені виявили скам'янілості величезних гіперкарніворів – гігантських м'ясоїдних хижаків, які полювали на слонів і бегемотів.

Як повідомляв портал "Знай.uа", знайдений унікальний зразок шкіри стародавньої рептилії. Зразок тканин належав невеликому динозаврові, який жив 100 мільйонів років тому.

Також "Знай.uа" писав, виявили величезну кількість останків птерозавра при розкопках в регіоні Дамухи провінції Сьєнфуегос в центральній частині острова.