Археологи виявили старовинні артефакти, що датуються 3000 роком до нашої ери. Знахідка розташована на вершині пагорба з видом на місто та національне шосе в Алубиджимі, Мисамис, Філіппіни. Пагорб може бути природною фортецею, оскільки він має 360-градусний вид на місцевість. Біля ділянки розташований будинок, водонапірні башти і комунікації.

При розкопках виявлені оброблені обсидіанові камені. Обсидіан – магматична порода, яка є різновидом природного вулканічного скла. Вважається, що саме він поклав початок створення знарядь праці, зігравши неймовірно важливу роль в історії людства.

Знайдений артефакт

Знахідка відноситься до періоду неоліту, коли відбулося відділення людей від палеолітичних пращурів. На думку уфологів, земляни того часу могли оволодіти обробкою матеріалів завдяки прибульцям. Homo Sapiens тільки починали своє існування. Ймовірно, саме представники позаземних цивілізацій навчили їх роботі з обсидіаном. Вулканічне скло здатне розколюватися на невеликі вузькі фрагменти з гострими ріжучими краями. Без стороннього втручання люди навряд навчилися б обробляти подібний матеріал. До того ж, вони могли б отримати численні поранення і навіть померти.

Обсидіан

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Дослідники провели необхідні аналізи і з'ясували, що обсидіанові інструменти, які були знайдені на Філіппінах, мають такий самий хімічний склад, як і схожі інструменти, виявлені в інших країнах. Але давні люди не могли переміщатися на величезні відстані. Швидше за все, інопланетяни навчили людей по всьому світу роботи з різними матеріалами, в тому числі і з обсидіаном.

Обсидіан

Представники офіційної науки побоюються, що люди помилково можуть вирішити, що в цьому місці знаходиться золота жила, і просто зіпсують ділянку. Конспірологи, у свою чергу, вважають, що влада приховує неймовірно важливу інформацію і швидше за все на Філіппінах знайдено ні що інше як стоянка древніх людей, які проживали разом з прибульцями.

Знаряддя з обсидіану

Читайте також: первісні люди мешкали в екстремальних умовах.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, ці доісторичні жінки відкрили вченим велику таємницю про походження людства

Також портал "Знай.uа" писав, неандертальці залишили свій "слід" в ДНК сучасної людини.