Про цей храм мало, що відомо, завіса мовчання опустилася на храм на початку цього століття, після того, як настоятеля монастиря, відомого буддистського священика, звинуватили у страшному злочині.

В Таїланді у містечку Накхонпатхом, що знаходиться в 50 кілометрах на захід від столиці країни Бангкока, розташувався маловідомий для туристів буддійський храм Wat Samphran (Ват Сампхан). Його також називають Храмом Дракона або навіть Храмом Гігантського Дракона.

Ця споруда являє собою 50-метровий будинок рожевого кольору, обвитий гігантським міфічним драконом. Здалеку він нагадує скоріше казкову вежу з Діснейленду, ніж релігійний об'єкт.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Однак, не зважаючи на такий "казковий" вигляд, храм приховує зовсім не дитячі таємниці. Про Ват Сампхан мало що відомо. Завіса мовчання опустилася на храм на початку цього століття.

Тодішнього настоятеля монастиря, відомого буддистського священика, звинуватили в розбещенні малолітніх дівчаток і засудили за ці злодіяння. Його посібницями стали кілька черниць, які знали про те, що творив настоятель храму і покривали його.

З того часу сюди не водять екскурсії, про храм не пишуть в пресі і не говорять. Однак, сюди все-таки можна потрапити, адже частина будівлі доступна для відвідувачів.

Храм був офіційно зареєстрований в 1985 році. Він відомий своєю 17-поверховою високою рожевою циліндричною спорудою з гігантською статуєю дракона, що обвивається навколо будівлі по всій висоті. Однак не всі поверхи доступні для відвідування - лише 10. На одному з них є вхід в "тіло дракона", але розглянути, що знаходиться всередині неможливо, тому що тут немає ні вікон, ні дверей. Тому набагато цікавіше розглядати околиці з великої висоти або милуватися самою будівлею з боку.

Решта 7 поверхів закриті для сторонніх і використовуються лише ченцями для побутових потреб та для житла.

У внутрішній частині скульптури дракона розташовані сходи. Рожева будівля - лише частина храмового комплексу, до якого відноситься також і прилеглий гарний сад. Тут також розташована величезна статуя Будди, а також безліч додаткових буддійських статуй.

Але найдивніше, про що говорять всі, хто побував в гостях у тайського Дракона - це аура спокою й умиротворення, яка панує в цьому дивовижному місці. Цьому сприяє і атмосферою таємничості, що панує в цьому місці, і красива природа, і чисте повітря.

Нагадаємо, група підводних археологів виявила на дні озера Тітікака в Болівії храм таємничої цивілізації.

Як повідомляв портал Знай.ua, слони допомогли побудувати найбільшу культуву споруду у світі – храм Ангкор-Ват, присвячений індуїстському богові Вішну.

Також Знай.ua писав про загадковий і стародавній індійський храм Шрі Падманабхасвамі, споруджений на честь бога Вішну, який досі зберігає таємницю за зачиненими дверима.