В Індії археологи виявили стародавню гробницю, яка датується другим тисячоліттям до нашої ери. Поховання було виявлено неподалік від Санаулі в районі Багпат штату Уттар-Прадеш. Санаулі розташований на лівому березі річки Ямуни, 68 кілометрах на північний схід від Делі. Розкопки на цьому місці дозволили виявити некрополь пізнього хараппского періоду.

4000-річна гробниця

Раніше розкопки проводилися тут в 2018 році. Вони були відновлені під керівництвом доктора С. К. Манджула, директора Інституту археології.

Вчені виявили в гробниці 2 саркофага на ніжках, у яких перебували останки двох осіб.

Знайдений скелет

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

В одній з гробниць також зберігався жіночий скелет і безліч різних артефактів: золоті намиста, лук, наконечники стріл, браслет з напівдорогоцінним камінням і керамічні предмети (ваза, банки, миски і блюдо на підставці). Крім того, в гробниці знаходилися кістки тварин і фрагменти глиняного посуду. Однією із найцікавіших знахідок даного поховання став меч-антена, поміщений біля голови скелета.

Виявлені меч

В інший гробниці зберігався жіночий скелет, а також мідне дзеркало, шпилька, швелер, намиста і кераміка.

Цікаво, що між ніжками гробниці були розташовані вставки, що утворюють вісімку. Ймовірно, вона є кришкою туалетного столика.

Виявлені артефакти

На північ від саркофагів знаходиться священна камера з восьми блоків обпаленої цегли. Всередині неї були знайдені цегляні біти, кістки і фрагменти глиняного посуду.

Дослідники відносять знайдену гробницю до пізнього хараппского періоду. Вік поховання сягає 4 тисяч років.

Виявлені артефакти

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені назвали справжню причину виникнення пірамід.

Також "Знай.uа" писав, археологи натрапили на страшну могилу вагітної жінки.

Читайте також: археологи виявили гробницю таємничого єгипетського жерця, в якій знаходилися поховальні маски, ритуальні статуетки і кольорові малюнки.