Чигиринський краєзнавець зробив сенсаційне відкриття. Йому вдалось встановити точну дату смерті Головного отамана Холодного Яру — Василя Чучупаки. Про це розповідає відоме видання "Козацький край".

На цьому чорно-білому фото, котре вперше публікується в інтернеті зображена відома козачка Холодного Яру — Дуся Апілат разом із своїм сином Шурою та чоловіком Платоном Темним. Відомо, що ця жінка була видатним майстром габельного бою та воювала проти більшовиків у кінній сотні холодноярських повстанців. Очолював цей загін сотник Андрій Чорнота. Досі невідоме фото вдалось віднайти досліднику Михайлу Шитку, которий відкрив ще одну невідому сторінку історії Холодного Яру. Зазначається, що це відкриття вдалось знайти за допомогою родичів легендарної та сміливої козачки. Зазначимо, що фото датується 1920 роком.

Не менш легендарну знахідку показав світу і чигиринський дослідник Олександр Солодар. Він розшукав офіційний документ в якому зазначається інформація про загибель Головного отамана Холодного Яру — Василя Степановича Чучупаки.
Тепер можна сміливо заявляти про те, що сміливий отаман загинув від рук більшовиків не 18 березня чи 12 квітня, як стверджували раніше, а 19 лютого 1920 року.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Фрагмент документу

До речі, стало відомо і від чиїх рук загинув отаман — це були червоноармійці 63-го Гороховецького полку. Тіло загиблого 21 лютого передали священнику Покровської церкви села Мельників, де Чучупака був і похований того ж дня.

Сьогодні можна із впевненістю заявити, що завдяки роботі дослідників історія Визвольного руху на Холодноярщині отримує все більше фактів та раніше невідомих деталей.

Нагадаємо, раніше Коломойський назвав головного ворога України, котрий нам зарожує. Зі слів відомого українського олігарха це, навіть, не Путін.
Як повідомляв портал "Знай.ua", ще одна країна відкрила для українців безвізовий рай та поповнила список країн в які громадяни можуть полетіти будь-коли.
Також "Знай.ua" писав, що уряд Гройсмана назвав нового голову податкової служби України.