Замок Любарта – серце Луцька, його візитна картка і одна з головних визначних пам'яток міста. З цією вражаючою спорудою пов'язано кілька таємничих легенд.

Подейкують, що по замку бродять привиди двох дівчат.

Замок Любарта

Нещаслива обручка

Одна з легенд розповідає про молоду дівчину на ім'я Оксана. Вона сподобалася коменданту замку, але відповіла йому відмовою і погрожувала розповісти про докучливі залицяння князю. За це їй довелося пережити жахливе. Чоловік наказав солдатам спочатку поглумитися над дівчиною, а потім розрубати її тіло на частини і скинути в річку. Останній раз привид жінки у білому тут бачили в 50-х роках минулого століття.

Замок Любарта

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Подейкують, що у Оксани була обручка, яке досі подорожує Луцьком – від одного власника до іншого. Вона приносить лише нещастя.

Існують також історичні відомості про те, що, коли в замку стояв військовий гарнізон, вранці деяких солдатів знаходили мертвими. Їх обличчя були спотворені від переляку й остраху. Існує думка, що привид Оксани мстить солдатам за свою страшну долю.

Луцький замок

Таємниці підземелля

Історія іншої дівчини не менш таємнича. Старожили стверджують, що під замком розташована ціла мережа підземель, які є лабіринтом і простягаються під усім містом, ведучи за його околиці. В деяких місцях глибинах підземних ходів становить 2 поверхи. Існував і третій ярус, в якому утримували в'язнів і катували полонених. Археологи при розкопках виявили приміщення з інструментами для тортур і кімнати, наповнені черепами.

Підземелля

Але найзагадковішої знахідкою підземель став склеп дівчини на ім'я Магдалена. Ніхто не знає, як він опинився в замку, і чому його залишили саме тут. Відомо лише, що дівчина померла дуже молодою – у віці 19 років. Причина її смерті теж залишається загадкою. Містичності надає той факт, що склеп неможливо сфотографувати – на знімку видно лише білу пляму. Екскурсоводи відзначають, що це привид дівчини.

Замок Любарта

Читайте також: на дні таємничого озера знайшли старовинний замок втраченої цивілізації.

Як повідомлялося, на старовинному кладовищі виник старомодний привид.

Як повідомляв портал "Знай.uа", це єдиний ролик з якісною відеозйомкою, де можна чітко розгледіти привида.