Підводні археологи виявили у глибинах чорного моря корабель часів Стародавньої Греції. Судно зазнало аварії близько 2500 років тому.

Великий вміст сірководню у воді заважав експертам зробити відкриття і ретельно вивчити корабель. Воднчас час він і допоміг їм, адже зберіг унікальний артефакт в хорошому стані. Довжина корабля досягає 23 метрів. Судно має такі ж обриси, як і легендарний корабель Одіссея, зображений на відомій у всьому світі Вазі сирен.

Знаменита Ваза сирен

Загроза планетарного масштабу не зупинила дослідників. Вони ризикнули і їм вдалося дістатися до цінної знахідки, виявленої у вісімдесяти кілометрах від берегів Болгарії.

Малюнок на Вазі сирен

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Завдяки сірководню збереглися щогли, кермо, лави для веслярів і деякі речі пасажирів.

На жаль, вчені не можуть підняти корабель на поверхню, адже це може його зруйнувати. Вони зробили кілька вражаючих знімків, якими поділилися в мережі.

Корабель, виявлений в глибинах Чорного моря

Фахівці відзначили, що корабель може отримати почесне звання найбільш старого судна давньогрецького світу. Ця знахідка призвела їх у захват.

Корабель, знайдений в Чорному морі

Як повідомляв портал "Знай.uа", в мережі показали фантастичні знімки затонулих кораблів. Фотограф ризикує життям заради знімків цих затоплених кораблів.

Портал "Знай.uа" писав, чому легендарний корабель "Титаник" досі не підняли на поверхню. Вчені також зазначили, що якщо не вживати заходів для рятування судна, то через 15-20 років воно може бути повністю знищено.

Читайте також: показали смачне і п'янке меню ресторанів Титаніка. Нормою для пасажирів першого класу був обід з 10 страв.

Нагадаємо, Вірні, але нещасливі: унікальний артефакт з Титаніка продано за 76000 фунтів стерлінгів. Серед лотів на аукціоні виявилася срібна фляга, яка належала пасажиру першого класу.