Найбільш відомою особистістю багатьох біблійних сюжетів є Апостол Петро. Згідно збережених до наших днів записів, він був першим римським єпископом і помер за віру в Ісуса Христа, зробив не одну добру справу.

Але при цьому існує, і апостол Петро – герой казок, легенд та історій. В літературі Петро зцілює принцес і допомагає бідному солдату, разом з Христом заходить до хати селян, здійснює чудеса, допомагає біднякам, карає грішників і навіть сперечається зі Спасителем.

Апостол Петро

В той час, як в казках святий спускається з небес на землю і перетворюється на жебрака, котрий просить милостиню, бере участь в земному житті і карає скупих і жадібних, нагороджує щедрих. А його головною роллю є стояти біля воріт Раю і пропускати праведників.

Ворота раю

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Згідно нового Заповіту апостол Петро був цілком реальною людиною, без надприродних здібностей, але людиною зі своїми страхами і шуканнями, переживаннями і сумнівами.

Апостол Петро

Святий Апостол Петро був братом Апостола Андрія первозванного, сини юдея Іона з коліна Симеонова, з Віфсаїди, незначного і маловідомого галілейського містечка в Палестині. До зустрічі і покликання Ісусом Христом мав ім'я Симон. За професією Петро був рибалкою, досить проста, але в той же час складна робота.

Головне, що повинен знати кожен – перед тим, як досягти мудрості і віри в Господа Ісуса Христа, Петро пройшов крізь сумніви й зречення.

Так у Заповіті, Петро хоче йти за Христом по воді, захищати Христа під час арешту, але потім лякається своїх вчинків і поривів, відрікається. Після цього він проходить через муки совісті, і все ж залишається з Богом.

Саме ці метання і шукання, сумніви і суперечливі вчинки роблять Петра тим мудрим зберігачем райських врат, якого знають усі. Тільки людина, яка пізнала гіркоту гріха і радість покаяння, складність сімейного життя і всю тяжкість роботи може стояти біля воріт раю.

Нагадаємо, спецагент США розкрив правду про викрадення Ісуса Христа. Автор впевнений, що Ісус Христос довго жив в Індії.

Як повідомляв портал "Знай.uа", світовий уряд знає, де захований Ковчег. Письменник розкрив всю правду про Ковчег, людство обманювали сотні років.

Також "Знай.uа" писав, хто ж така свята Марія Магдалина насправді. Історія її життя до сьогоднішнього дня оповита таємницями.