Парламент Австрії відправив у відставку канцлера Себастьяна Курца і його уряд, винісши їм вотум недовіри.

Голосування було ініційовано опозицією після того, як віце-канцлер Хайнц-Крістіан Штрахе пішов у відставку через скандал з "племінницею російського олігарха" з оточення Путіна.Про це повідомляє "Європейська правда".

Тиждень тому було оприлюднене скандальне відео, яке змусило колишнього віце-канцлера Штрахе піти у відставку та серйозно підірвало імідж Партії свободи. На відео Штрахе зустрічався з племінницею російського олігарха, наближеною до Путіна, та домовлявся про підтримку перед виборами.

Австрійська Партія свободи, яку очолював Штрахе і яка до його відставки входила до правлячої коаліції, підтримала вотум недовіри.

Це перший з 1945 року випадок, коли парламент Австрії змістив канцлера.

Себастьян Курц

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Президент Австрії Александер Ван дер Беллен заявив, що 28 травня звільнить канцлера Себастьяна Курца і міністрів уряду від виконання обов'язків.

Виконуючим обов'язки канцлера буде міністр фінансів Хартвиг Легер.

Позачергові вибори до парламенту, як очікується, пройдуть у вересні 2019 року.

Нагадаємо, Австрія заарештувала російського шпигуна.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Австрії офіційно ввели "третю стать"

Також Знай.ua писав, Австрія готова надати Україні фінансову підтримку, яка буде спрямована Червоному Хресту на проект з розмінування.