Археологи знайшли в Єгипті десятки мумій, вік яких близько двох тисяч років. Цінну знахідку виявили біля найдревнішої єгипетської піраміди.

Про це повідомляє The First News. Зазначається, що мумії знайшли археологи з Польщі, які працювали у великому некрополі в Саккарі, неподалік від найстарішої у світі піраміди Джосера, яка побудована приблизно в 27 столітті до н.е.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як повідомив глава місії з Варшавського університету з середземноморської археології Каміль Курашкевіч, велика частина зі знайдених протягом минулого року мумій були забальзамовані, загорнуті в пов'язки і поховані просто в ямах. Вони погано збереглися, адже перебували весь цей час в дерев'яних трунах.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

За словами Курашкевіча, його увагу привернули прикраси на одній з дерев'яних домовин, в якій була похована мумія, оскільки на кришці була зображена імітація ієрогліфічного напису.

Однак, як вважає археолог, художник, який це намалював, не вмів читати, і лише хотів спробувати намалювати щось нове.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Індії археологи виявили стародавню гробницю, яка датується другим тисячоліттям до нашої ери