Вагинак Бюрат з Константинополя який зміг вижити під час аварії «Титаніка». Він багато разів розповідав свою історію, в якій не фігурував айсберг як основна причина, що дивно. Згідно з отриманими даними, пасажир сів на «Титанік», для того що б дістатися до США і вирішити справи по роботі. Іншого корабля і варіанти маршруту не було.

Вагинак вже багато разів розповідав про пожежа і вибухи, спричинені полум'ям. Ця інформація стала несподіванкою для вчених. Вночі 15 квітня о 01:10 вибухнув страшний вибух, з-за якого миттєво згасло світло. Деякі похапали свої речі і стрибнули у воду з рятувальним поясом (так зробив і Вагинак). Потім на воду спустили рятувальні шлюпки. Чоловіка випадково зачепили веслом, отямився він вже в лікарні.

Вагинак так само пригадував розповіді інших свідків, які називали 3-4 вибуху. У минулому інженери і не підозрювали, що морська вода в результаті процесу електролізу може вивільнити водень – вибухонебезпечний газ. Саме не врахування цього фактора і стало кінцем для багатьох людей.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

Таким чином, потопив корабель зовсім не айсберг, а пожежа і прорахунки інженерів. Це підтвердив і журналіст Шанан Молоні, який понад 30 років вивчає інформацію по справі про Титаніку.

Нагадаємо, мер Чернігова Владислав Атрошенко "відзначився" своєю антиукраїнською позицією.


Як повідомляв раніше Знай.uа, учнів більше не змусять надягати однакову форму .


Також Знай.uа писав про те, що офіс президента розглядає кількох кандидатів на посаду посла в США.