Давньокитайське пиво – унікальна знахідка. Адже раніше вважалося, що в давнину на території Китаю воліли пити лише напій з ферментованого рису. Унікальне відкриття зробили в провінції Шеньси, де виявили пристосування для виготовлення пива, яке датується 3400-2900 роками до нашої ери.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Мертві мови, хоча вже і не використовуються близько 2000 років, є однією з найбільш інтригуючих тем серед вчених. Так, етруська мова зробив сильний вплив на латинь.

Археологам вдалося виявити під час розкопок храму в Тоскані 1,2-метрову 2500-однорічну кам'яну стелу, яка була покрита написами етрусків.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Неземний кинджал Тутанхамона є однією з таємниць, яка турбувала вчених довгі роки. Відомо, що гробницю знайшли ще в 1922 році і тоді ж виявили унікальний кинджал із заліза. Він був дуже незвичайним з двох причин.

Кинджал нітрохи не заіржавів за цей час і крім того в Єгипті 3300 років тому вироби з заліза були дуже рідкісними. Завдяки дослідженням на флуоресцентному спектометре вдалося з'ясувати, що метал, з якого був виготовлений метал, мав неземне походження.

Канабіс, на думку сучасних вчених вперше почали використовувати ще в стародавньому Китаї близько 10 тисяч років тому. Проте, Вільний університет Берліна зумів зібрати базу даних і встановити, що в Східній Європі та Японії використання канабісу розгорнулося приблизно в той же час, що і в Китаї.

Нагадаємо, людство на порозі найбільшої катастрофи, вчені сказали останні слова.

Як повідомляв Знай. ua, Землю осяє унікальний зорепад Персеїди.

Також Знай. ua писав, що на Еквадорі археологи відкопали докази існування невідомої цивілізації.