Дослідники-ентузіасти біля перевалу Дятлова виявили зону випробувань секретної зброї. За словами науковців, база існувала з 1957 по 1973 рік і була засекречена, а також охоронялася військовим спецназом. Як повідомляють РосЗМІ, перевал Дятлова знаходився всього в двадцяти кілометрах від військової випробувальної бази.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Одна із версій свідчить, що там випробовували нервово-паралітичну зброю і проводили експерименти на тваринах. Також допускають, що їх опромінювали і радіоактивними матеріалами.

Дослідник Всеволод Шишкін вже багато років займається матеріалами справи про загибель туристів на перевалі Дятлова. Він вважає, що цілком можливо, що туристи потрапили під дію хмари нервово-паралітичного газу, що викликало у них паніку.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Допускається, що це могло бути випадковістю. Далі, згідно з версією дослідника з Новосибірська, все сталося блискавично. Туристи в жаху вибігли з намету, буквально розрізаючи його на шматки, а потім загубилися в снігу, задихаючись. Мороз зробив свою справу.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Тих, хто вижили, можливо добив військовий спецназ, який ймовірно усував сліди наслідків хімічного зараження. За словами Шишкіна, база була з протилежного боку від перевалу. Саме у тому районі загинули кілька мисливців, про що є запис у прокуратурі. Їх нібито знайшли інші мисливці замерзлими в снігу як і пізніше туристів.

Після 1970 році вона була закрита, а після 1973 року остаточно знищена - не залишилося жодних слідів. Ймовірно, це ще одна з таємниць перевалу Дятлова.

Нагадаємо, зрушення орбіти Місяця і блокування сонячного світла: чим насправді Нібіру загрожує Землі.

Знай.uа розповідав: експерти попередили про те, що через 100 років наша планета перетвориться на гарячу точку, цілі держави будуть стерті з лиця Землі

Раніше портал "Знай.uа" писав: до Землі на величезній швидкості мчить космічне тіло: в 22 рази швидше за звук.