У той час, як Україна на карті електромобілізації щойно з'явилась несмілою крапочкою, в решті Європи повним ходом йде масоване будівництво зарядних станцій для електромобылыв.

Так, наприклад, у манірній Великобританії, відомій своєю прихильністю до традицій, розпочався небачений бум із зарядками для електрокарів і на сьогодні кількість зарядних станцій вже перевищила кількість мережевих АЗС.

На даний час в країні налічується 9300 зарядних станцій для електромобілів. Про це повідомляє британський офіс Nissan.

Повідомляється, що приблизно 1600 з цього числа це термінали "швидкої" зарядки постійним струмом - від таких "колонок" підзарядити батарею на 80% можна менш, ніж за півгодини.

А от число звичайних заправних станцій в Великобританії неухильно скорочувалася з 1970 року. З того чау місцева мережа АЗС "поріділа" і сьогодні налічує 8400 заправок.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Тобто "заправок" для електрокарів майже на тисячу більше. Це пов'язано з тим, що кількість паливних АЗС у Великобританії майже не змінювалася за останні 10 років. При цьому кількість електричних зарядних станцій зросла з декількох сотень до більш ніж дев'яти тисяч.

До слова, перша заправна станцію у Великобританії з'явилася майже сто років тому - в листопаді 1919 року. Що стосується точок для підзарядки електромобів, то ще в 2011 році в країні їх було лише кілька сотень.

Зазначається, що майже на всіх станціях технічного обслуговування в країні встановлено зарядні станції, більшість з яких забезпечують можливість швидкої зарядки.

Нагадаємо, у Києві відкриється безкоштовна заправка для електромобілів

Як повідомляв портал Знай.ua, власники електрокарів зможуть підзаробити

Також Знай.ua писав, в Дубаї для популяризації електротранспорту зроблять безкоштовні парковки та станції підзарядки.