Український блогер Михайло Шнайдер нагадав про великого поляка, єврейського походження, Януша Корчака, який пожертвував собою заради спокою дітей. Ця людина повністю присвятила своє життя вихованню дітей, і навіть у самому кінці залишився відданим своїй справі.

Про цю історію стало відомо завдяки публікації Михайло Шнайдера в соцмережі Facebook.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Про настоящего Человека". Это Януш Корчак. Гениальный Польский педагог, врач и писатель, который 77 лет назад, совершил...

Geplaatst door Mihail Shnayder op Zaterdag 24 augustus 2019

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Про справжню Людину". Це Януш Корчак. Геніальний Польський педагог, лікар і письменник, який 77 років тому, здійснив безпрецедентний Подвиг. Він відмовився покинути приречених нацистами на смерть вихованців і співробітників Варшавського будинку сиріт і загинув разом з ними в газовій камері концтабору Треблінка 6 серпня 1942 Року. Перед відправленням поїзда, який віз в'язнів назустріч загибелі в концтаборі, нацисти вирішили помилувати Корчака, чиє ім'я в літературі та педагогіці було достатньо Відоме. Німецький офіцер запропонував йому залишитися в гетто одному, без Дітей. Але Корчак рішуче Відмовився. Останній раз його бачили, коли він, тримаючи одну дитину на руках, а іншу за руку, вів колону сиріт через гетто до слідував в Треблінку Поїздів. Це вчинок справжнього чоловіка, з величезним серцем і чистою Душею. Про який пам'ятатимуть ще багато Поколінь. Приклад самопожертви і щирої Доброти. Спасибі вам за неоціненний урок, пан Януш...", - розповів Шнайдер.

Нагадаємо, Лукашенко саджатиме за символи і героїв України.

Як повідомляв Знай.uа Азаров показав унікальне фото Парубія-неонациста: маразм міцнішає.

Знай.uа писав, дніпрянин посадив на капот Гітлера: українці лютують, ще б і Путіна пристроїв, - кадри свавілля.