У Туреччині під час розкопок виявили фантастичну знахідку. Вони знайшли величезну фреску, якій більше ніж дві тисячі років. Про це й йдеться на Fakebook-сторінці “Цитадель знань”.

Як відзначається, через загрозу затоплення древніх руїн у міста Зевгма, команда археологів з Анкари почала проводити розкопки та натрапила на прекрасно збережені мозаїки, на яких зображено грецьке і римське мистецтво.

З’ясувалося, що розкопки проходили на руїнах міста Селевкии, заснованого в 3 столітті до нашої ери греками. Частина стародавнього міста зараз знаходиться під водою, проте, є і незатоплені із цими фресками.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Зауважимо, що ці яскраві скляні мозаїки, яким більше двох тисяч років, прикрашали будинки заможних людей, зображуючи сцени з різних літературних творів того часу або персонажів стародавніх міфів.

Geplaatst door Владимир Ермаков op Vrijdag 27 september 2019

Нагадаємо, раніше українці відкрили портал в Чорнобиль на найвідомішій арт-подіі світу Burning Man

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Китаї запрацює найбільший аеропорт світу

Також "Знай.ua" писав, що Японія потрапила до пастки, авіарейси скасовано, світла немає

https://www.youtube.com/watch?v=fPtPn24cbao