Стало відомо, що у тиранозавра рекса був найпотужніший укус із різних істот, які коли-небудь жили на планеті Земля. Також рекс здатний був своєю щелепою розчавити нинішній автомобіль навіть не пошкодивши ні зуби, ні череп. Про це повідомили палеонтологи з Університету Міссурі.

Так, у тиранозавра рекса був такий же жорсткий череп, як і у нинішніх крокодилів, завдяки чому він міг з легкістю кусати свою здобич з силою в сім тонн.

Слід зазначити, що нинішні крокодили здатні стискати свою здобич всього лише на 1,8 тонн, що займає всього 25% від потужності укусу знаменитого рекса. До того ж, у наш час гребнистые морські крокодили володіють найсильнішим укусом з усіх існуючих звірів.

Таким чином, під час проведення дослідження експерти зібрали модель щелеп тиранозавра. Це допомогло зрозуміти, як конкретно були розташовані кістки в черепі рекса. Вчені з'ясували, що потужність укусу відбувалася завдяки жорстким кісткам цього тиранозавра, а також м'язів, які могли виробляти достатню кількість тиску.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

До того ж, експерти все ще не прийшли до однієї думки, були тираннозаври мисливцями, або ж вони були просто сміттярами, які пожирали одну тільки падаль.

Нагадаємо, що шахтарі Шеффілда знайшли скам'янілість, схожу на голову дракона.

Як повідомляв портал Знай.ua, дослідники Південно-Африканської Республіки справили фурор у науковому світі неймовірним виявленням.

Також портал Знай.ua писав, що величезний кам'яний гість з далекого космосу знищить все живе.