На території Австралії вчені виявили незвичайний вид птерозавра, який пережив своїх побратимів на 4 мільйони років. Про це повідомляє Zik.ua, передає "Хвиля".

Так, останки цієї істоти знайшов місцевий фермер в штаті Квінсленд. Розкопки проходили цілих два тижні.

На велике здивування дослідників, це древнє істота досить добре збереглося, а також абсолютно не схоже ні на одного представника свого ж роду. Скелет складається з:

  • п'яти хребців;
  • восьми кісток, які були кінцівками птерозавра;
  • черепа;
  • щелепи з "набором" з сорока маленьких зубів.

Слід зазначити, що саме за формою і розміром зубів фахівці зрозуміли, що їх знахідка була більш досконалою версією величезних стародавніх птахів.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Дослідники підкреслили, що розмах його крил досягав 4 метрів. У раціон харчування в основному входила риба. По землі ящір пересувався, спираючись на всі свої 4 кінцівки з-за великого розміру крил.

Чому вчені в захваті?

Слід зазначити, що останки цих істот трапляються на землі дуже рідко. Тому, що їх кістки, будучи повними всередині, досить швидко розкладаються. На всій території Австралії було виявлено лише 15 фрагментів кісток древніх істот.

До того ж, цей вид пережив своїх побратимів на кілька мільйонів років. Також відомо, що птерозавры вимерли 94 мільйони років тому. Проте знайдені останки цієї істоти вказують, що він вимер 90 мільйонів років тому.

Залізний дракон

Згідно з результатами цього дослідження, знайденого птерозавра визнали одним з представників виду Anhanguera. Назва також присвоїли належне — Ferrodraco lentoni, що в перекладі означає "залізний дракон".

Нагадаємо, що на YouTube-каналі "BIG BANG NEWS" з'явилося нове відео з незвичайними новинами, які навряд чи покажуть по телевізору.

Як повідомляв портал Знай.ua, дослідники Південно-Африканської Республіки справили фурор у науковому світі неймовірним виявленням. Вони змогли знайти останки великих хижаків, які харчувалися травоїдними динозаврами.

Також портал Знай.ua писав, що шахтарі Шеффілда знайшли скам'янілість, схожу на голову дракона.