Міланські учені розповіли про найжорстокішу тортуру в історії людства. Вони досліджували скелет з Середньовіччя і дізналися про колесування.

Сталося це під час розкопок на площі Святого Амброджіо в Мілані. Археологи виявили поховання з сімома скелетами XIII і XV століть. Їх спантеличив вид останків, так як вони були настолька фрагментовані, що неможливо встановити причину смерті.

Цю інформацію опублікував Journal of Archaeological Science.

Скелет, який зберігся найкраще, за словами вчених, належав молодому невисокому чоловікові. Його череп був сильно деформований, тому дослідники припустили, що у нього була природжена хвороба - верхні зуби сильно заходили на нижні, a ікла зросли перекрученими.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На кістках скелета вчені помітили жахливі травми, які чоловік отримав перед самою смертю, адже ознак загоєння не виявили. Археологи вважають, що людину розіп'яли на колесі і дробили по черзі руки та ноги важкою зброєю, після - проткнули тіло і обезголовили.

Згідно з даними хроніків, у середньовічній Італії дійсно застосовували такі тортури. Таким жорстоким чином людину карали за поширення чуми.

Нагадаємо, раніше на Прикарпатті знайшли поселення давніх людей, - хто вони.

Також Знай.га писав, що археологи знайшли безцінну знахідку, зберігалася 2000 років: мистецтво, яке не підвладне часу.