Нещодавно в Єгипті недалеко від піраміди Хеопса "чорні археологи" знайшли гробницю, яка відноситься до найдавніших часів єгипетської історії, а саме до V династії фараонів (приблизно 2504 — 2347 року до н. е.). Про це пише Al-Ahram.

Зазначимо, що розкопки проводилися всього в 30 метрах від піраміди, всередині житлового будинку. У підсумку "чорних археологів" заарештували, а Міністерство у справах старожитностей Єгипту приступило до вивчення знахідки.

Як стало відомо, «чорні археологи» в підлозі житлового будинку прокопали лаз, що веде до довгого коридору і кількох залів, в одному з яких і були знайдені чоловічі статуї з каменю з пошкодженими головами. Також був знайдений стародавній посуд з кераміки.

На думку фахівців, знайдена гробниця може бути об'єднана катакомбами з іншими гробницями, і навіть з самою пірамідою Хеопса.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадаємо, у Туреччині під час розкопок виявили величезну фреску, якій більш ніж дві тисячі років.

Як повідомляв портал Знай.uа, на півночі Ізраїлю археологам вдалося знайти древнє місто, якому близько семи тисяч років.

Також портал Знай.uа писав, що в Австралії вчені виявили незвичайний вид птерозавра, який пережив своїх побратимів на 4 мільйони років.