В некрополі Верхнього Єгипту археологи знайшли найдавнішу на даний момент відому копію "Книги двох шляхів". В ній записані уявлення стародавніх єгиптян про загробний світ і докладний опис того, який шлях проходять до нього померлі.

Оцифрований

"Книга двох шляхів" складається з малюнків, на яких зображено суд у загробному світі і шлях, який людині належить пройти, щоб дістатися до самого місця суду. Археологи припускають, що знахідка з'явилася раніше, ніж книги Нового Царства, в особливості "Книга мертвих". Цей твір так само розповідає про те, як померлій людині подолати небезпеки в потойбічному світі.

"Книга двох шляхів" нанесена на дерев'яні дощечки, виявили їх у саркофазі, в якому була похована невідома жінка на ім'я Анх. Саркофагу, за даними вчених, приблизно 4000 років.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Вчений Харко Віллемс зайнявся вивченням "Книги двох шляхів", і йому вдалося розшифрувати частину тексту, а також визначити, що зображено на малюнках. Він порівняв досліджений текст з раніше відомими варіантами "Книги" і знайшов дві відмінності. Знайдена реліквія, як з'ясував учений, найдавніша серед усіх знахідок, які вдавалося виявити археологам.

Нагадаємо, раніше чорні археологи знайшли вхід в таємничу гробницю біля єгипетського Сфінкса.

Також Знай.uа писав, що археологи розкопали унікальний мегаполіс, якому 7 тисяч років: Нью-Йорк бронзового століття.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що знайдені свідоцтва найжорсткіших у світі тортур, незбагненно: розіп'яли, проткнули і обезголовили.