Голова енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус пропонує згорнути ринок електроенергії і перейти до жорсткого ручного управління. Це призведе до відмови від євроінтеграції України і до енергокапітуляції перед Росією, пише Главком.

Про це написав народний депутат України, перший заступник комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко на своїй сторінці в Facebook.

«Головний «енергориночник» країни схоже вже згортає «ринок» і готується в ручному режимі через кишенькову НКРЕКП керувати мільярдними фінансовими потоками?! Як я вже писав - своєю турбореактивною правкою до Закону про ринок електроенергії її ініціатор не просто відкрив імпорт е/е з Росії, але і банально ввів в оману президента Зеленського, не пояснивши, що в Україні валом своїх генеруючих потужностей, а Білорусь це в даному випадку Росія», - написав Кучеренко.

Депутат повідомив, що до порядку денного сьогоднішнього засідання Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг екстрено включили законопроект Андрія Геруса № 2236-2 про внесення змін до Закону України «Про ринок електричної енергії», яким пропонується згорнути ринок електроенергії.

«Якщо коротко - фактично, це повна зупинка енергоринку, перехід до жорсткого ручного керування, енергокапітуляція перед РФ і відмова від єврозобов'язання: знищуються ринкові механізми ринку електроенергії, галузь знову заганяється в стійло ручного регулювання; ретроспективно ліквідуються гарантії на повний викуп е/е для «зеленої» генерації; створюються преференції для імпорту е/е з Білорусі», - написав депутат.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Кучеренко також нагадав, що імпорт електроенергії з Білорусі це імпорт російської електроенергії, дозволивши який Україна посилює вплив РФ на вітчизняному енергоринку.

На його думку, прийняття законопроекту Геруса - це здача національних інтересів.