У різних куточках планети люди знаходили таємничі кола на полях. Є припущення, що таким чином з людством намагаються зв'язатися інопланетні цивілізації. Також є думка, що причиною цих явищ є потойбічні духи або сама енергія Землі.

Найбільше коло

Композиція була виявлена на пшеничному полі 12 серпня 2001 року неподалік від Молочних пагорбів Уїлтшира у Великобританії. Коло на полі мало 267 метрів у діаметрі і складалося з 409 кіл трохи меншого розміру.

Гліф Сонячної системи

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Вважається, що ці кола зображують Сонце, Меркурій, Венеру, Марс, Землю і Юпітер, вони з'явилися на полях Лонгвуд Уоррені, Гемпшир (Великобританія) 22 червня 1995 року.

Кола на піску

Одне із найбільш таємничих явищ знайшли в пустелі на Близькому Сході. Не було виявлено жодних доказів людського втручання в створення цього шедевра.

Найскладніший малюнок

В полі біля замку Барбарі виявили найскладніше коло, діаметр якого становив 45,72 метра і являв собою закодоване послання з перших 10 цифр числа Пі: 3,141592654.

"Набір Джулії"

Це коло розташоване на полі навпроти Стоунхенджа. З'явилося воно у липні 1996 року, і було помічене з повітря пілотом приблизно в 18:15 вечора. До цього той же пілот перетинав цю ділянку в 17:30 з пасажиром, лікарем, який робив знімки, і ніяких кіл, як чоловіки стверджували, в той час там ще не було.

Обличчя з двійкового коду

Прямокутну композицію з людським обличчям помітили в серпні 2001 року поруч з радіотелескопом у Чилболтон в Гемпширі. Жодні ознаки участі людини в її створенні не були виявлені. Утворення дуже нагадувало знамените обличчя на Марсі і супроводжувалося другим утворенням, яке містило складний двійковий код.

Нагадаємо, названо найбільш загадкові знахідки, які ставлять археологів у глухий кут.

Як повідомляв портал Знай.uа, таємниче древнє святилище в Запоріжжі спантеличило вчених.

Також портал Знай.uа писав, що рівень концентрації вуглекислого газу в атмосфері досяг найвищої позначки за всю історію людства.