Неймовірних розмірів бункер на 9 поверхів під землею розташований в глухому білоруському лісі, неподалік від невеликого села Хрустово. Об'єкт 1161 надійно схований від людських очей. Цей колосальний комплекс знайти непросто, первісно він призначався для Горбачова та інших лідерів СРСР.

Секретний об'єкт 1161 будувався не тільки для безпеки радянських керівників - він повинен був стати останнім оплотом, командним пунктом для всіх країн Варшавського договору на той випадок, якщо холодна війна перейде в гарячу фазу. Напевно, це сама грандіозна підземна споруда на території Білорусі.

З супутника цю колосальну підземну споруду розгледіти практично неможливо. Величезний ангар прикриває шляхи, що йдуть глибоко під землю шахти. Усередині бункера труби-спуски поділялися на два шляхи: один вів до штабному блоку А, інший до інженерного блоку Б. Обидва вони йшли вниз під землю приблизно на 62 метри.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Навіть дивуються сучасники розмірами цього артефакту радянської епохи, металів в якому просто величезна кількість.