Під час Другої світової війни інженери нацистської Німеччини винаходили досить амбійні та неймовірні за своїм задумом проєкти. Деякі з цих апаратів були надсучасними, а інші ж просто не піддавалися поясненню з боку здорової логіки.

Про це можна дізнатися більше у відео на YouTube під назвою "10 СЕКРЕТНИХ ПРОЄКТІВ ГІТЛЕРА".

Вождь німецьких нацистів Адольф Гітлер до останніх хвилин вірив у своє секретне вундерваффе: ще трохи, і Третій Рейх міг би обзавестися власною Зіркою смерті. І це не перебільшення. Вогнева міць сухопутного крейсера Landkreuzer P. 1500 Monster в перспективі була просто неймовірною. Убер танк збиралися будувати на базі апарату Дора. На хвилиночку, гармата Дори була 50 метрів завдовжки, а стріляла вона снарядами по 5 тонн.

Юнкерс 322 Мамонт

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Інший проєкт, Юнкерс 322 "Мамонт", призначався для десантування танків. Розмах крил "Мамонта" був порівнянний з розмірами футбольного поля. І амбітніше все виглядає ідея вивести на орбіту особливу сонячну гармату. Над розробкою проєкту працював німецький вчений Герман Оберт: згідно з його розрахунками, потрібно було всього 10 років для реалізації проєкту.

Нагадаємо, історія під іншим кутом: ці 22 знімка розділять ваше життя на "до" і "після".

Як повідомляв Знай.uа кривавий слід Гітлера: в Одесі вшанували пам'ять жертв нацизму та Холокосту.

Знай.uа писав, Німеччина не визнає Голодомор геноцидом українського народу: "Я вважаю це неправильним".