Дослідники виявили перший американський авіаносець, потоплений японським льотчиком-камікадзе в 1944 році разом зі 143 людьми на борту. Знахідка 75 років перебувала на дні Філіппінського моря.

Вченим вдалося за допомогою підводного безпілотника зняти на відео судно на глибині 4736 метрів. Про це повідомляє японська телерадіокомпанія NHK.

Зазначимо, що на затопленому авіаносці помітили його назву – "Сен Ло" (St. Lo), сліди маскувальної фарби і написи англійською мовою.

Відомо, що даний авіаносець був знищений у результаті спецоперації – першої успішної атаки пілота-камікадзе на корабель ВМС США під час Другої світової війни. Тоді один літак з японського загону потрапив у палубу судна. Це призвело до детонації арсеналу і затоплення авіаносця.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Через раптову атаку японців на "Сен Ло" загинули 143 людини. Після успіху цієї спецоперації кількість атак з допомогою пілотів-камікадзе збільшилася в рази. Це призвело до загибелі більше 4 тисяч чоловік.

Нагадаємо, що група дайверів вперше за 14 років відвідала уламки легендарного "Титаніка". Лайнер серйозно постраждав від глибоководних течій, солі і бактерій, які роз'їдають метал.

Як повідомляв портал Знай.uа, секретний бункер Горбачова показали на відео.

Також портал Знай.uа писав, що у Німеччині знайшли заповіт Гітлера.