У новому проекті "Таємниці великих українців" вирішили розповісти про невідомих і сенсаційні факти з життя героїв української історії. Автором ідеї та продюсером виступив Акім Галімов.

Одна з серій буде присвячена дружині турецького султана Роксолані. Життя цієї жінки - одна з найбільш дивовижних сторінок світової історії, оповита міфами і легендами.

"В гаремі султана Сулеймана жили півтори сотні наложниць, серед яких були навіть принцеси з утворенням і хорошим приданим, але після першої ночі правитель Османської імперії віддає своє серце Роксолані. Щоб зрозуміти, як їй вдалося пройти шлях від рабині до найвпливовішої жінки Османщини, ми з командою вирушили до Стамбула і "перенеслися" на 500 років тому - в світ інтриг і безмежної пристрасті", - говорить автор проекту Акім Галімов.

Роксолана, прес-служба 1+1
Роксолана, прес-служба 1+1

За однією з версій, яка в свій час поширювалися по Європі, Роксолана полонила серце султана своєю надзвичайною красою. Але насправді ніхто не знав, як вона виглядала. За правилами гарему, жінкам було заборонено відкривати обличчя зовнішнього світу.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Роксолана, прес-служба 1+1
Роксолана, прес-служба 1+1

Проте єврейські посли вирішили піти на хитрість і підкупили євнухів гарему, що вони описали особа Роксолани.

"Роксолана мала зовнішність, яка б відповідала стандартам краси XVI століття. Зокрема, у неї були великі очі й гострий ніс. А окремі риси її обличчя вказують на дуже сильний характер. Ця жінка вміла тримати себе, протистояла труднощів і не бажала ділитися своїми таємницями", - розповідає пластичний хірург Ростислав Валіхновський.

Роксолана, прес-служба 1+1
Роксолана, прес-служба 1+1

Нагадаємо, у Києві Симона Петлюру "вбили" вдруге.

Як повідомляв Знай. ua, зірка серіалу "величне Століття" знялася у відвертій фотосесії.

Також Знай. ua писав, що у США зняли фільм про найбільшу трагедію українського народу.