Припущення про те, що англійський драматург Вільям Шекспір вдавався до допомоги інших авторів при написанні деяких своїх п'єс, було висунуто вже давно.

Але штучний інтелект чеського дослідника Петара Плечача дозволив визначити, що частина п'єси "Генріх VIII" була написана потенційним співавтором Шекспіра Джоном Флетчером. Про це пише Endagenet.

Так, машина вирахувала, що Флетчер написав приблизно половину п'єси "Генріх VIII". Якщо висновки системи вірні, то Флетчер не тільки починав сцену, він також брав участь у її фіналі.

П'єса

Крім того, були знайдені місця, де явно можна відстежити спільне авторство. Тому письменники, найвірогідніше, дуже близько спілкувалися та працювали разом.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Технологія також підтвердила, що відомий у ті часи драматург Філіпп Месенджер не брав участь у написанні п'єси.

Не можна сказати, що штучний інтелект поставив крапку в питанні авторства. Можливо, драматурги імітували один одного. Але ця технологія може допомогти виявляти плагіат і відповісти на інші історичні питання.

Нагадаємо, Adobe показала інструменти для пожвавлення портретів.

Як повідомляв портал Знай.uа, Google спільно з YouTube запустили унікальну програму FreddieMeter, за допомогою якої користувачі зможуть порівняти свій та голос Фредді Мерк'юрі.

Також портал Знай.uа писав, що новий проект Ілона Маска покликаний зв'язати людський мозок і штучний інтелект.