Вчені розкрили найбільш імовірні причини смерті Тутанхамона, якого похоронили понад 3000 років тому у 19-річному віці. Раніше вважалося, що молодого правителя вбили, оскільки в черепі були виявлені уламки кістки.

Водночас, у Тутанхамона була зламана кістка ноги, що пояснили нещасним випадком. Проте точну причину його смерті досі не названо. Про це пише видання Politeka.

Гробниця Тутанхамона, фото: politeka. net
Гробниця Тутанхамона, фото: politeka. net

Завдяки використанню новітніх методів вивчення останків єгипетські археологи дійшли висновку, що фараон міг загинути іншим чином. Дослідники заявили, що смерть Тутанхамона настала в результаті перелому ноги, внаслідок якого він отримав смертельне зараження. Травму давній правитель імовірно отримав від падіння з колісниці.

У разі, якщо наявність інфекції підтвердиться, це буде доказом нової теорії. Проте результатів дослідження треба чекати рік. Нові методи також допоможуть встановити, чи були у фараона генетичні захворювання, оскільки відомо, що батьки Тутанхамона були братом і сестрою. Існує версія, що у фараона був синдром Марфана, головною ознакою якого є незвично довгі пальці.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Тутанхамон, фото: politeka. net
Тутанхамон, фото: politeka. net

Нагадаємо, раніше штучний інтелект вирахував, хто насправді створив шедеври Шекспіра

Як повідомляв портал "Знай.ua", археологи випадково натрапили на тунель в потойбіччя

Також "Знай.ua" писав, що будинок Гітлера в Австрії спіткала неочікувана доля