До Польщі на території фортеці Гжибово археологам вдалося знайти унікальну християнську реліквію - загадкове "кільце вікінгів". Його вік сягає приблизно 1000 років.

Кільце, Mariusz Tuszynski Science in Poland
Кільце, Mariusz Tuszynski Science in Poland

Раніше дослідники вважали, що це кільце належало вікінгам, однак як з'ясувалося в результаті наукової роботи, ця знахідка є християнською. До того ж, одна з самих старовинних і рідкісних християнських реліквій, яку вдавалося знайти на території Польщі.

Біля місця, де знайшли це кільце, вчені не так давно знайшли унікальні середньовічні монети.

Кільце, Mariusz Tuszynski Science in Poland
Кільце, Mariusz Tuszynski Science in Poland

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На ньому зображений Agnus Dei (Агнець Божий) і павичі, що оточують його, які є символом Воскресіння Ісуса Христа, зробили його зі свинцевої бронзи - сплаву міді та цинку. Цей сплав дуже цінувався раніше людьми вищого класу, для яких виготовляли прикраси. За кольором матеріал кільця нагадує золото. Всередині прикраса була не круглою - але це не помилка ювеліра, який зробив кільце.

Дослідники кажуть, що незвичайна форма кільця доводить майстерність ремісника. Кільце виготовляли спеціально для одного пальця конкретної людини і підганяли під його форму.

Нагадаємо, раніше підземне царство неприкаяних душ розкопали у храмі: як виглядає загадковий "склеп" з минулого.

Також Знай.uа писав, що у Перу знайшли унікальний храм: з'явився в один час з Ісусом.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що 1800 років у землі: дослідники виявили унікальний артефакт, такого ви ще не бачили.