В єгипетській Західній пустелі є унікальний пам'ятник палеонтології Ваді аль-Хітан, який також називають "Долина китів".

Щорічно туристів приїжджають у Долину, щоб побачити викопні рештки прадавніх китів, які жили понад 40 мільйонів років тому.

Останки ссавців збереглися в доброму стані і у великій кількості. Вони показують таку частину еволюційного процесу, як походження китів від сухопутних тварин.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також скам'янілості демонструють ту стадію їх розвитку, коли кити майже повністю втратили свої задні кінцівки, їх тіло набуло більш обтічної форму, як у сучасних видів, але зубна система і череп мали примітивну будову. Вони до того ж були м'ясоїдними.

Варто відзначити, що на місці безкраїх пісків Сахари, де колись було дрібне тепле море, також знайдено безліч скатів, крокодилів і акул періоду еоцену.

Нагадаємо, вчені розповіли про подальшу долю "Титаніка".

Як повідомляв портал Знай.uа, NASA знайшли воду на супутнику Юпітера.

Також портал Знай.uа писав, що деякі істоти, які населяють планету, здатні жити набагато довше, ніж люди.