Науковці Єльського університету розшифрували глиняні таблички з рецептами Стародавнього Вавилону. Світу показали кулінарні уподобання людей, які жили близько 4000 років тому. Лінгвістам змогли прочитати клинопис.

Археологічні розкопки
Археологічні розкопки

Американські дослідники поповнили знання про жителів Стародавнього Вавилона 25 рецептами. Судячи з письмен, в минулому люди воліли вживати в їжу рагу і бульйони. Жителі Вавилона готували прісний хліб з ячменю, варили кашу з проса, пшениці і жита.

В раціон давніх людей з Месопотамії входили цибуля, сочевиця, квасоля і горох. Жителі Вавилона замішували тісто і додавали в нього мед, кунжутне масло, молоко і фрукти. Вони випікали бісквіти або кекси. Регулярно на столі древніх жителів, з'являлися огірки, гарбуз, капуста і салат.

Рецепти Древнього Вавилону, фото lenta

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

У це складно повірити, але вченим вдалося навіть дізнатися кулінарні пристрасті стародавніх людей завдяки письмовим джерелом, датованим 2730 роком до нашої ери. Лінгвісти продовжують дослідження, щоб отримати нову інформацію про жителів Стародавнього Вавилона.

Нагадаємо, що неподалік від китайського міста Куньмін провінції Юньнань археологи виявили останки таємничої стародавньої істоти.

Як повідомляв портал Знай.uа, вчені з'ясували, чому навіть через 22 століття зброя теракотової армії у Китаї у відмінному стані. Вони пов'язують якість лез і їх тривале збереження з високою концентрацією олова в бронзі.
Також Знай.uа писав, що прокляття фараонів починає збуватися, час розплати настав. До Землі летить астероїд Бог Хаосу, який може знищити людство.