Підводні археологи на глибинах Іонічного моря знайшли 6000 амфор, які збереглися на борту затонулого римського корабля. Фото реліквії опублікували в журналі археологічних знахідок.

Тисячі глиняних амфор виявили на глибинах моря. Знахідка допомагає вченим зробити висновки про життя і торгівлі тих, хто жив у цьому районі під час правління Римської імперії.

Корабельна аварія на дні моря, Фото Джорджа Ферентіноса 2019 / Журнал археологічних наук
Корабельна аварія на дні моря, Фото Джорджа Ферентіноса 2019 / Журнал археологічних наук

Корабель вдалося виявити дослідникам з університету Патри близько острова Кефалінія з допомогою сонарной розвідки. Під час обшуку виявили корабельна аварія великого римського вантажного судна.

На місці аварії у світі археологам вдалося виявити сотні глиняних амфор. Дослідники вважають, що їх форма може вказувати на те, що корабель затонув приблизно між 1 століттям до нашої ери і 1 століттям нашої ери.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Корабель має довжину 34 метри і шириною 13 метрів. На даний момент Фиськардо є найбільшим римським кораблем, який знайшли в східній частині Середземного моря.

Нагадаємо, живі космічні організми окупували найбільший кратер Європи.

Як повідомляв Знай. ua, на морському дні відшукали римські запаси кетчупу.

Також Знай. ua писав, що залишки найдавніших предків людей поставили на вуха весь світ