Група археологів приголомшила світ вельми цікавим відкриттям. Так, у Єгипті в піраміді легендарного фараона Хеопса виявили дві потаємні кімнати. Так, входи в ці приміщення ретельно засекретили тисячі років тому.

Про це стало відомо завдяки повідомленням європейських наукових видань.

піраміда Хеопса
піраміда Хеопса

За інформацією вчених, стародавні египтянини відмінно замаскували кімнати, це допомогло приховати їх від мародерів, залишивши запечатаними. Дослідження, проведені учасниками проєкту по скануванню єгипетських пірамід, показали, що в піраміді Хеопса існують дві, невідомі раніше, внутрішніх порожнини.

Тунель в піраміді Хеопса, Хвиля
Тунель в піраміді Хеопса, Хвиля

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

А от деякі експерти заперечують цей сенсаційний результат і намагаються провести альтернативне дослідження. Однак, порожнечі існують, а в них, відповідно, можуть ховатися невідомі науці артефакти.

Варто зазначити один цікавий факт. Якщо раніше фахівці вважали, що будівництво піраміди Хеопса зайняло у єгиптян приблизно двадцять років, у наш час єгиптологи, вивчивши записи жерців детальніше, і, враховуючи параметри піраміди, а також те, що Хеопс правив близько п'ятдесяти років, спростували цей факт і прийшли до висновку, що будували її не менше тридцяти, а може, й цілих сорок років.

Нагадаємо, під Запоріжжям "чорні археологи" зрівняли скіфський курган з землею: злочинне блюзнірство зловила камера.

Як повідомляв Знай.uа виявлено легендарну амазонку, яка прийняла гнів загарбників потужними грудьми: вчений світ навіть не підозрював, фото.

Знай.uа писав, стародавні піраміди Єгипту розкрили таємницю "чорного саркофага", такого ще ніхто не бачив: історичні кадри.