Стало відомо, що в Китаї були знайдені останки невідомого науці древнього багатоклітинного організму, який розвивався як ембріон. Про це повідомляє Sci-news.

Міжнародна група вчених з Великобританії, Китаю та Швейцарії з допомогою рентгенівської микротомографии реконструювали викопні останки організму, який жив 609 мільйонів років на території Китаю. Цей унікальний організм назвали "Кавеасфера" (Caveasphaera). Діаметр - приблизно півміліметра.

Кавеасфера

Дослідники знайшли скам'янілості на різних стадіях розвитку, під час якого цей організм "сортував" свої клітини точно так само, як сучасні тварини, наприклад, корали і деякі морські зірки.

Розвилися стародавні "ембріони" у більш складні організми – поки невідомо. Ймовірно, більш дорослі організми не збереглися до наших днів у вигляді скам'янілостей.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Кавеасфера може свідчити про те, що животноподобное ембріональний розвиток сформувалося задовго до того, як з'явилися найдавніші тварини.

Кавеасфера

Нагадаємо, що підводні археологи на глибинах Ионичного моря знайшли 6000 амфор, які збереглися на борту затонулого римського корабля.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Єгипті в піраміді легендарного фараона Хеопса виявили дві потаємні кімнати.

Також портал Знай.ua писав, що під час розкопок в турецькій провінції Мардін археологи знайшли храм, який може бути найдавнішим в історії.