Під час розкопок біля міста Амьєн на півночі Франції археологи знайшли п’ятнадцяту статуетку “Венери” доби Верхнього Палеоліту, повідомляє Inrap.

Статуетка, яку знайшли під час дослідження стоянки мисливців, чий вік датується закінченням льодовикового періоду, має 4 сантиметри в висоту та зроблена з крейди. Руки на ній зображені схематично, рис обличчя взагалі немає, стегна, сідниці та груди гіпертрофовані. Ця статуетка стала вже п’ятнадцятою подібною знахідкою на півночі Франції. Ймовірно, археологи знайшли місце, де їх виготовляли.

Фото: inrap.fr

Нагадуємо, що в Китаї археологи знайшли ембріон невідомої істоти віком понад 600 мільйонів років.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Єгипті в піраміді легендарного фараона Хеопса виявили дві потаємні кімнати.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також портал Знай.ua писав, що під час розкопок в турецькій провінції Мардін археологи знайшли храм, який може бути найдавнішим в історії.