Дослідники виявили дивовижний артефакт на острові Сулавесі в Індонезії. Вони знайшли найдавніший твір мистецтва в історії людства, а саме 4,5-метровий малюнок на скелі. Зображення було нанесене червоним пігментом на стіні печери. Наскельний малюнок зображує гібридів людей і тварин.

Виявилося, що за віком виявлений малюнок на тисячі років випереджає печерне мистецтво в Європі. Знахідка суттєво змінює уявлення про еволюцію наскельного живопису стародавніх людей.

Наскельні малюнки, скріншот із відео: YouTube
Наскельні малюнки, скріншот із відео: YouTube

Досі найдавнішим вважався малюнок, який знайшли у 2017 році в Європі, він був створений 44 тисячі років тому. На давньому зображенні були гібриди людей і тварин, які відомі, як теріантропи. Люди зображені у процесі полювання на карликових буйволів та свиней за допомогою списа і мотузки.

Фігури на наскельному малюнку нагадують людські, проте мають деякі частини тіла тварин, рептилій або інших представників фауни, що свого часу мешкали на Сулавесі.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Дослідники, скріншот із відео: YouTube
Дослідники, скріншот із відео: YouTube

Складніші наскельні малюнки датуються не раніше ніж 35 тисячами років тому. На них найчастіше зображені коні й інші тварини. Проте, згідно з свідченнями істориків, деталізовані сцени і теріантропи ніколи не зустрічалися на малюнках, вік яких менш як 20 тисяч років. Вчені припускають, що наскельні малюнки з'явилися значно раніше, ніж вважалося раніше. Вік зображень вчені визначають шляхом дослідження мінералів і вивчення радіоактивного розпаду елементів.

Дослідники, скріншот із відео: YouTube
Дослідники, скріншот із відео: YouTube

Дослідники, скріншот із відео: YouTube
Дослідники, скріншот із відео: YouTube

Нагадаємо, раніше вчені виявили личинки доісторичних кровожерливих паразитів, які пили кров динозаврів

Як повідомляв портал "Знай.ua", у джунглях Амазонки знайшли рештки загадкової цивілізації, а також мурахи-зомбі, рослини-паразити і невідомі племена

Також "Знай.ua" писав, що тримали у страху динозаврів: археологи відшукали дещо потужніше за "Парк Юрського періоду"