У місті Краків (Польща) будівельники проводили реставрацію будівлі, яка 200 років тому належала чернечому ордену. Під час роботи над старовинними стінами чоловіки випадково виявили дуже цінну знахідку – скарби ченців.

За словами будівельників, у підвалі вони знайшли 10 тисяч старовинних монет, вартість яких оцінюється в 400 тисяч фунтів стерлінгів (близько 12,1 мільйонів гривень). Про це пише Daily Mail.

Відомо також, що знайдені мідні монети були заховані в лляних мішках, які з часом згнили. Скарби датуються кінцем XVIII століття, коли в Польщі правив король Станіслав Август Понятовський.

Експерти вважають, що вартість кожної монети того періоду може досягати 40 фунтів (1,2 тисяч гривень). Знахідку передали представникам Археологічного музею Кракова, де спробують з'ясувати, яким чином мішки з грошима опинилися в тій будівлі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, що в італійському місті Рим археологи випадково знайшли секретний склеп Ватикану.

Як повідомляв портал Знай.uа, археологи знайшли секретний коридор в стародавньому палаці майя.

Також портал Знай.uа писав, що на грецькій горі Афон, куди пускають тільки чоловіків, вчені виявили жіночі кістки.