В Єрусалимі археологи натрапили на стародавній вимірювальний стіл. Він використовувався на ярмарках для вимірювання і розливу рідин, наприклад, вина та оливкової олії. Така знахідка свідчить про те, що на цій території колись проводилися ярмарки.

Ринковий стіл, вирізаний із каменю, використовувався для вимірювання рідин і задокументував проведення ринків поблизу Храмової гори близько 2 тис. років того. Про це заявив археолог Арі Леві, представивши знайдений артефакт на огляд громадськості.

Знахідка в Єрусалимі, фото: opinionua.com
Знахідка в Єрусалимі, фото: opinionua.com

За словами дослідника, рідини, такі як вино або оливкова олія, у давнину вимірювали на вимірювальному столі. Він належав господареві ринку і гарантував, що рідини виміряли рівномірними порціями, отож тепер ними можна торгувати.

У столі робили спеціальні заглиблення – різні мірні місткості, куди заливалася рідина. Вони допомагали продавцям дотримуватися єдиних стандартів у вимірі рідин.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Єрусалим, фото: ozi.pp.ua
Єрусалим, фото: ozi.pp.ua

Знахідка була виявлена в Національному парку міста Давида, між Старим містом і палестинським кварталом Сільван. За годину розкопок там було знайдено три подібних артефакти, які підтверджують, що на цій території в давнину проводилися ярмарки.

Археолог Арі Леві в Єрусалимі, фото: opinionua.com
Археолог Арі Леві в Єрусалимі, фото: opinionua.com

Нагадаємо, маєток "Синьої Бороди" та інші таємниці українських сіл: у фото показали подорож на стику історій

Як повідомляв портал "Знай.ua", "МастерШеф" Римської імперії: археологи натрапили на фабрику древнього "майонезу"

Також "Знай.ua" писав, "Ванги" серед вікінгів: у древніх посланнях знайшли провісник "кліматичного Апокаліпсису"